27 Aralık 2016 Salı

Şu anda tamamen mutlu musunuz? Dürüstçe söyleyin!


Eğer yanıtınız olumsuzsa, büyük ihtimalle yapbozun en önemli parçasını gözden kaçırıyorsunuz.

ŞÜKRETMEK.

Derin ve etkileyici bir şükretme duygusu varlığınızın OLMAZSA OLMAZ bir parçası olmak zorundadır…Tabii eğer sürekli mutluluk ve başarı istiyorsanız.

Çiçero’ya şu söyleminde tamamen katılıyorum:

“Şükretmek sadece tüm erdemlerin en büyüğü olmakla kalmaz, aynı zamanda diğer tüm erdemlerin de ebeveynidir.”

Gerçek şu ki, koşulsuz şükretme olmadan gerçek mutluluk olmaz.
Ve temelinizde mutluluk olmadan da başarıyı elde edemezsiniz.
Diğer taraftan, şükrederek yaşayan bir insan mutlu ve başarılı olma konusunda hüsrana uğrayamaz.
“Neden böyle?” sorusuna kısa bir yanıt olarak hayatımıza hükmeden Evrensel Kanunları bir düşünün. Bu kanunlar “zihninizi neye odaklarsanız, onu alırsınız” der. Negatife odaklanın, daha fazla negatif deneyimleyeceksiniz. Pozitife odaklanın, daha fazla pozitif deneyimleyeceksiniz.
Şükretmenin gücü dikkatinizi hayatınızın pozitif taraflarına çevirmesidir. Zihniniz derin ve yoğun bir şükretme hissi ile kaplıyken korkunun herhangi bir formuna yer yoktur. İyiye ve hayatınızdaki pozitif yönlere odaklanarak, bu pozitif yönlerin daha fazlasını deneyimleyeceksiniz.
Bundan daha da etkili bir yöntem de şu andaki ve geçmişteki zorluklarınızı ve başarısızlıklarınızı bir gözden geçirmek ve bunların içinde bir pozitif şey bulmaktır. Bunu bulun ve bunun için teşekkür edin.
Ve göreceksiniz ki o deneyimde büyümede ve öğrenmede, büyük bir adım atmışsınız. İleride aynı zorluklarla karşılaştığınızda da çok daha kolay atlatacaksınız.
Basarsızlıklarınızda olumlu bir şey bulamıyor musunuz?
Yeterince fazla uğraşmıyorsunuz. Konfiçyüs’ün şu deyişine bir bakın: “Ayakkabılarım olmadığı için şİkayet ediyordum, ta ki ayakları olmayan bir adam görene kadar.”
Her zaman olumlu bir yan vardır, HER ZAMAN. Onu bulun ve derinden ve koşulsuzca şükredin. İlerideki başarılarınız ve mutluluğunuz buna dayalı olacak.
Şükran duygunuzu ifade etmede kendinizi kişilerle sınırlamayın. Bu bir insan olmak zorunda değil. Şükranlarınızı sadece var olduğu için bir objeye için de ifade edebilirsiniz. (orn: bir arabam olduğu için şükrediyorum; başımı sokacak bir evim olduğu için
şükrediyorum) Veya bir deneyim, bir duygu, bir ses, bir renk, bir manzara için de şükredebilirsiniz. Bir grup insana teşekkür edebilirsiniz… doğaya, Tanrı’ya teşekkür edebilirsiniz…
Öyleyse şükretmenin en etkili yolu nedir?”TEŞEKKÜR EDERİM” demek! Bu ifadeyi istediğiniz kadar detaylandırabilirsinz ama içtenlikle, sevgiyle ve şükran duyarak söylenmiş basit bir “teşekkür ederim”de bir başka güzellik vardır…
Şimdi deneyin. Hayatta en çok sevdiğiniz kişiyi düşünün. Belki bu eşiniz, partneriniz, aileniz veya bir arkadaş. Herhangi birisini düşünemiyorsanız, o zaman çok seveceğiniz birisini hayalinizde yaratın.Bu imaja tam bir kabul ve sevgiyle odaklanın ve ona
teşekkür edin.
“Sadece sen olduğun için teşekkür ederim”
“Hayatıma getirdiğin güzellikler için teşekkür ederim”.
Onlara her ne sebeple teşekkür ediyorsanız olun, bunu içtenlikle ve sevgiyle ifade edin. Tam anlamıyla duyduğunuz şükranı ifade ederken aynı anda kendinizi kötü hissetmeniz MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Tekrar deneyin. Bu yazıyı okuyorsanız görebilme gücünüz için şükredin. Eğer bu yazı size okunuyorsa, duyabildiğiniz için teşekkür edin.
Biraz alıştırma gerekebilir ama bunu düzenli yaptığınızda hayatınızın kalitesinde dramatik iyileşmeler olacak.
Ve ne zaman hayatınızın yolunda gitmediğini farekederseniz, durun ve şu anda ve burada sahip olduklarınıza şükredin. İlerlemek için doğru yolu bulacaksınız.
Bu arada, bitirmeden neden şu söyleyeceğim egzersizi bir süreliğine denemiyorsunuz. Bakın nasıl hissedeceksiniz. İnsanları gelip geçerken izleyebileceğiniz bir yere oturun. Mesela bir kafede veya trende. Gördüğünüz her insan için içinizden bir “teşekkür
ederim” deyin. Hiç bir neden olmaksızın. Sadece diyebildiğiniz için deyin. Bunu sessiz bir sevgi ve şükran duygusu akışı şeklinde yapın.
Sessiz yapacağınız için aptal gibi de görünmeyeceksiniz.

Sadece deneyin. Söz veriyorum kendinizi iyi hissedeceksiniz.,


Kaynak: Lance Beggs


13 yorum:

  1. Gerçekten de sizinle iletişimde olduğum için ve sizin gibi bir insanı tanıdığım için Allah'a şükrediyorum. Çok kötü olduğum zaman bile yazılarınız benim için bir umut ışığı oluyor. Size bütün kalbimle teşekkür ederim. Herşey gönlünüzce sevgiyle olsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygulandırdınız beni, dilerim sizin de her şey güzel gönlünüzce olsun.

      Sil
    2. Amin inşallah 😊

      Sil
  2. Teşekkür Ederim Şükürler Olsun

    YanıtlaSil
  3. Iyiki varsiniz sukrler olsun 😊

    YanıtlaSil
  4. Tesekkur ederim paylasimlar icin

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim 😊💗

    YanıtlaSil
  6. Farkindaligi tekrar farkettirdiginiz icin tesekkur ederim. Sevgiler

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...