17 Ocak 2017 Salı

Kendine Yeni Bir Hayat Ismarla

Yaşamda bir amacınız ve hedefleriniz olmalıdır. Hedeflerinizi hayal edin, kendinizi sürekli başarılı ve mutlu olarak gözünüzde canlandırın. O anı hissedin, sesleri işitin. “Başaracağım” diye derin nefes alın ve bunu günde onlarca kez yapın.
ஐ Kendinizi tanıyın. Kendi içinize yolculuk yapın. Kendinize karşı dürüst olun. Önemli olan tek şey, şimdi bulunduğunuz yerden gitmek istediğiniz yere doğru yola koyulmayı ne kadar istediğinizdir.

ஐ Ne istediğinizi, neden istediğinizi, gerçekten isteyip istemediğinizi bilin. Ne istediğinizi, nereye varmak istediğinizi, oraya varınca huzuru yakalayıp yakalayamayacağınızı düşünün. Cevabınız evet ise yolunuza devam edin.

ஐ Bir karar alırken, bir adım atarken, “Gerçekten yapmak istediğim bu mu?” diye kendinize sürekli sorun.

ஐ Sabırlı olun. “Keşke”siz bir yaşam için sabırlı olun. Hiçbir şey birden değişmez, değişemez. Her şeyin kendine özgü bir gelişim süreci, doğası ve zamana ihtiyacı vardır. Siz yolunuzda yürümeye devam edin. Hayatta umudunuzu ve cesaretinizi asla kaybetmeyin. Vazgeçmeyin. Kararlı bir süreklilik ve sürekli bir kararlılık içinde amacınıza giden yola devam edin.

ஐ Büyük bir amaç ve büyük hedefler büyük enerjiler, tutkular, heyecan ve inançlar taşır. Küçük değil, büyük düğünün, ancak hedeflerinize küçük adımlarla ulaşabileceğinizi de unutmayın. Küçük adımlarla ulaşılan hedefler kalıcı ve sürdürülebilir olur.

ஐ Dikiz aynasına bakarak ileriye yol alamazsınız. Beyniniz ve yüreğiniz bugüne ve geleceğe odaklı olsun.

ஐ Ne yaptığınızdan daha çok, ne ve nasıl olduğunuz önemlidir. Düşünceleriniz ve hisleriniz, başkalarına ne düşündürttüğünüz ve hissettirdiğinizle doğrudan ilişkilidir.

ஐ Olumsuz inançlarınızdan kurtulun. Neden olmazı değil, nasıl oluru düşünün. Her sabah güne “Harika” diye başlayın. “Nasılsın?” diye soranlara “Harika” diye cevap verin. Her gün kendinize defalarca “Kendimi mükemmel hissediyorum” diye konuşun. Sonucu göreceksiniz.

ஐ Sorunlara odaklanırsanız onları kendi ellerinizle büyütmüş olursunuz. Sorunlara çok daldığınızda ya altında ezilir ya da vazgeçersiniz, bu nedenle sorunlara değil, çözümlere odaklanın.

ஐ Çoğunluğun yaptığını yapmayın; mazeretler, bahaneler değil, sonuç üretin.

ஐ Düşleri olmayanın geleceği de olmaz. Düşlerinize sahip çıkın, öldürülmelerine izin vermeyin.
Heyecanınızı, hayallerinizi yok etmek isteyenlerden uzaklaşın. Geleceğinizin parlaklığını hayallerinizin parlaklığı belirleyecektir.

ஐ Sıra dışı tutkularınız olsun. Normallik vasatlıktır, normal yaşam sürmeyin. Hayatınızı sıra dışı kılın. Herkes gibi olmayın, kendiniz gibi olun.

ஐ Başarı büyük düşünmekle gelir. Büyük düşünün, fakat gerçekçiliği de elden bırakmayın.

ஐ Hayatta bazı şeylerden vazgeçmeli, bazılarından da vazgeçmemelisiniz. Yaşamda bedelsiz hiçbir şey yoktur. Sınırları bilin. Ne zaman vazgeçeceksiniz, ne zaman vazgeçmeyeceksiniz farkında olun. Yerine göre vazgeçmek de, vazgeçmemek de birer erdemdir.

ஐ Arkanızda olumlu iz bırakın. Ne kadar yaşadığınız değil, nasıl yaşadığınız önemlidir.

ஐ Korkularınızdan başka bir şeyden korkmayın. Sizi engelleyecek tek şey yine sizsiniz.

ஐ Ölmeyi öğrendiğinizde yaşamayı da öğrenmişsiniz demektir. Ölümden korkmayan yaşama daha farklı bakabilir.

ஐ Hatalarınızı sevin. Yanlışlarınızdan öğrenin. Hatalarınıza sizi geliştiren olanaklar gözü ile bakın.

ஐ Planlarınızı gerçekleştirme yolunda her zaman için alternatifleriniz de olsun. Planlarınız işlemiyorsa onları değiştirin, esneyin.

ஐ Kendinize güvenin. Tutkularınız, heyecanlarınız ve hedefleriniz açısından megaloman olun.

ஐ Değişimi sürekli kılın. Değişim zorunlu olmadan değişin. Zor olan değişmek değil, değişme kararı almaktır.

ஐ Yüreğinizin sesini dinleyin, sezgilerinize, iç sesinize kulak verin. Bir insanın fırsatları yakalamasını sağlayan şey görmek değil, hissetmektir.

ஐ Çocuk ruhunuzu kaybetmeyin. İçinizdeki çocuğu canlı ve neşeli tutun. Büyürken kaybettiğiniz merak duygusunu yeniden kazanmalısınız.

ஐ Aradığınız her ne ise önce onu kendi içinizde ve yanıbaşınızda arayın. Emin olun bulacaksınız.

ஐ Mutlu edilmeyi beklemeyin. Siz sizle mutlu değilseniz sizi kimse mutlu edemez. Mutluluk içten gelir.

ஐ Mutlu olmak için nedenler aramayın. Nedensiz mutlu olmayı öğrenin. Hayatta mutlu olacak o kadar çok şey var ki; nefes alabiliyor olmak, yürüyebiliyor olmak, konuşabiliyor, görebiliyor olmak, sağlıklı olmak, sevdiklerinizle hâlâ birlikte olabilmek…

ஐ Sahip olduğunuz şeylerin değerini onları kaybetmeden bilin, ancak sahip olduklarınızla yetinmeyin, yeni mutluluklar, başarılar arayın ve bulun.

ஐ Bugünü anlayın ve bugünü yaşayın. Orasını hayal ederek bugünü ıskalamayın, hayatı ertelemeyin. “Keşke”siz, “Eğer”siz bir yaşam sürmek sizin elinizde. Hayatınızda “Keşke” ve “Eğer” sayısı çoksa kendi yaşamınızı yaşamamanın acısını çeker, başkalarına da çektirirsiniz.

ஐ Kendinizi tutsak ettiğiniz konfor alanınızdan dışarı çıkın. Çemberden kurtulun. Konfor alanı size rahatlık ve güven verebilir ancak gelişmek, çemberden kurtulmak ve risk almakla mümkündür. Kendinizi sınırlamayın, sınırlarınızdan kurtulun.

ஐ Vermeden almayı beklemeyin. Her insan başkalarının hayatlarında gerçekten sahici ve olumlu bir farklılık yaratacak bir şeylerle katkıda bulunmalıdır.

ஐ Hayata, sevgiye, ilişkilere koşullar ve karşılıklar koymayın. Koşulsuz sevin ve koşulsuz yaşayın.

ஐ Yaşam boyu öğrenmeyi unutmayın. Hayat her saniyesinde size yeni şeyler sunar. Öğrenin, paylaşın.

ஐ Şansa, kadere değil kendinize inanın. İhtiyacınız olan güç, umut, heyecan, coşku ve tutku sizin içinizdedir. Gücü yanardağlar gibi kendi içinizden alın. Başarıyı da başarısızlığı da kendi içinizde arayın.

ஐ Siz size sunulan hayatın tutsağı değilsiniz. Hayal edebildiğiniz her şeyi başarabilirsiniz. Siz uzaktan kumandalı bir oyuncak değilsiniz. Siz eylemcisiniz, siz hayatınızın yönünü değiştirecek bir devrimcisiniz. Hayatınızın kontrolünü elinize alın, dümene siz geçin. Kendi yaşamınızın kaptanları olun. Yaşamda seyirci değil, yönlendirici olun.

ஐ Standart bir hayat değil, ısmarlama bir hayat yaşayın. Bu sizin elinizde. Durmayın hemen şimdi kendinize yeni bir hayat ısmarlayın.

“Kendine Yeni Bir Hayat Ismarla”, Murat Toktamışoğlu,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...