29 Ocak 2017 Pazar

Tekamül!

Ruhlar yüksek (ilahi) bilgeliğe alternatif olacak evrimsel yol ve yönleri keşfeder ve deneyimler. Ve bunların sonuçlarından ders çıkarırlar. (Karma) her düşünce, söz ve hareketimizin sonuçlarını sonuna kadar deneyimleriz ve böylece yeni tecrübelere geçebiliriz. Şu anda yaşadığımız her şey, iyi veya kötü, geçmişte yapmış olduklarımızın sonucudur ve şu andan itibaren yapacaklarımız da geleceğimizi etkileyecektir.

•Hareketlerinin sonuçlarını yaşayarak olgunlaşan ruhlar iyi ile kötü’yü ayırt etmeyi öğrenirler. Yüksek bilgelikten başka yolları dener ve bunun sonuçlarından ders alırlar. Başkalarının zararına da olsa kendini veya egoyu yüceltecek hareketler ile evrensel bütünün çıkarına olacak hareketlerin arasında seçimler yaparlar. Olumlu ile olumsuz-yıkıcı ile yapıcı arasında…

• Ancak “kötü”nün sebep ve sonuçlarını yaşayarak “iyi”nin tam ve gerçek bilgisine ulaşırlar. “Kötü”nün üstesinden gelmek acısız sancısız olmaz, nitekim bu evrimin önemli bir parçasıdır. Evrimin ilk yarı eğrisi bireysel çıkarların önde geldiği, rekabet ve çatışmanın yaşandığı yerdir. Dünya üzerindeki sayısız savaş ve sömürünün sebebi budur. Oysa başkalarının zararına olacak bir şeyi yapmamak gelişmiş dünyalardaki en basit kurallardandır.

•Dünyada birçok ruh bencilliğin ve başkalarına zarar vermenin (zulüm, işkence, cinayet, sömürü, tecavüz…) sonucunda diplere düşmüştür; daha karanlık ve kaba olan, cehennem olarak da adlandırılan, astral dünyalara inmişlerdir. Bu karanlık dünyalar güç kazanarak ışığın dünyalarını galaktik boyutta fethedip sömürmeye de çalışmışlardır. Bunlara genel olarak şeytani güçler diyoruz. Bu güçler geçmişte dünyanın yönetimi çok kez ele geçirdiler ve şimdi ise gizli bir yönetimle dünyayı idare ediyorlar. Fakat bu büyük evrimsel siklusun sonunda Yaradan’ın emriyle güçlerini kaybediyorlar ve bu “Kutupsallığın Büyük Deneyinin” sonu olacak (ışığın ve karanlığın savaşının sonu). Bu karanlık güçlerin rahatsızlıkları olmadan deneyimlenecek yeni bir evrim basamağı olacak.

• Sonunda en asi ve karanlık ruhlar bile kötülüklerden yorulup ışığa ve huzura dönmek isteyecekler, Yaratıcı’nın yüce yoluna dönecekler. Nitekim “kötü”nün en uç ifadeleri bile geriye kalanların kolektif bilgisine ve tecrübesine katkıda bulunmuş olacak. Dünya evrimin aşağı doğru olan ilk yarısından yukarı doğru olan ikinci yarısının yaşanacağı kritik bir geçiş döneminde. Yeni dönemde, denge, işbirliği, karşılıklı saygı ve yardımlaşma olacak.

• Şu anki dönem ruhlar arasındaki tüm geçmiş çatışmaların çözümlenmesi, dengelenmesi içindir. GEÇMİŞ HATALARI DÜZELTMEK, DOĞRUNUN BİLİNCİNE VARMAK VE YÜKSEK BOYUTLARA YÜKSELMEK… Dolayısıyla günümüzde düalite iyice büyütülmüş-abartılmıştır: Ben’ e karşı Bütün; Ruh’a karşı Madde. Dünya üzerindeki karanlık güçler son hamlelerini ellerindeki bütün gücü kullanarak yapmaya çalışıyorlar. Tüm bu bozulma, yozlaşma, adileşme, ahlaksızlaşma, dengesizleşmenin sebebi budur.

• Bir sonraki aşamada insanlar (ruhlar) başkalarına karşı ilgi ve sorumluluk taşıyan, hayvan, bitki ve mineral alemleriyle uyumlu olarak yaşayan, kendini çıkarları için başkalarına zarar vermeyen, tüm varlıkların yüksek faydası için çalışan varlıklar olacaktır.

Kaynak:Ruhun yolu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...