27 Mart 2017 Pazartesi

MUTLULUK VE SAĞLIK İÇİN BASİT BİR BİLİNÇALTI TEKNİĞİ

Geriye doğru yaşlanan insanlardan biri olan, Tamamlayıcı Tıp (Doğal Tıp) Doktoru Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul’un hastalarına öğrettiği bir ‘Bilinçaltı Tekniği’ bu.

Her sabah (ya da 21 gün boyunca) uyandıktan sonra, ayna karşısında 5 dakika bu egzersizi uygulamanın sonucunda, bilinçaltı yeniden olumlu bir şekilde programlanıyor ve ‘geçmişinizle barışıp - anda mutlu kalarak - gelecekten umut duymaya’ başlıyorsunuz… Yani doğal halimize geri dönüyoruz. Bilgisayarı virüslerden temizleyip, kapatıp tekrar açmak gibi.



Oldukça kolay olan bu teknikte önemli olan süreklilik. En az 21 gün uygulamak gerek. (Bir gün unutursanız, tekrar birinci güne dönüyorsunuz.) Hatta doktorumuz gibi, bazı kişiler bunu yaşam tarzı haline getiriyor.



Teknik Aynen Şöyle:

Tekniği Ayna Karşısında, Sabahları Uyandıktan Hemen SonraYaparsanız Daha Çok Sonuç Alırsınız.

Teknik boyunca (5 dakika), sürekli ayaklarınız tempolu bir biçimde yürüme halinde ama ilerlemeden yerinizde sayıyorsunuz. (Bilinçaltı konuşmalarına, hareket de katınca daha çok verim alınıyor)


Önce, sol kolunuzu kırmadan omuzunuzun hizasına getirip (90 derece) dümdüz açın. Avuç içiniz yukarı bakacak şekilde, şu cümleyi yüksek sesle söylüyorsunuz: “Geçmişimle Barışığım!” (Bunu söylerken, başınızı tam sola çevirerek omuzunuzun üzerinden karşınıza bakıyorsunuz)


Sonra, iki avucunuzu, avuç içleriniz yukarı bakacak şekilde yan yana birleştiriyorsunuz. Kollarınız birbirine çok yakın ve kollarınızı 90 derecelik açı yapacak şekilde omuz hizasına - tam önünüze dümdüz(kırmadan) getiriyorsunuz. Bir taraftan şu cümleyi yüksek sesle söylüyorsunuz: “Bugünümle Mutluyum!” (Bunu söylerken, başınızı dik bir pozisyonda tutarak, tam karşınıza bakıyorsunuz)


Sol kolunuz için yaptığınız ilk seti, sağ kolunuz için de yapıyorsunuz: Sağ kolunuzu kırmadan omuzunuzun hizasına getirip (90 derece) dümdüz açın. Avuç içiniz yukarı bakacak şekilde, şu cümleyi yüksek sesle söylüyorsunuz: “Yarınlarımdan Umutluyum!”

(Bunu söylerken, başınızı tam sağa çevirerek omuzunuzun üzerinden karşınıza bakıyorsunuz)



Kaynak:lovepeaceandharmony

1 yorum:

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...