27 Mayıs 2017 Cumartesi

Kendinizi Enerji Vampirlerinden Korumanın 10 Yolu

Uzun Göz Temaslarından Kaçının.
Kendi deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki bunlar en büyük enerji emiciler. Bir insanlar ne kadar fazla göz teması kuruyorsanız onlarla ve söyleyecekleriyle o kadar etkileşime geçiyorsunuz. Bu durumda sadece ara sıra göz teması kurmak yeterli olacaktır.

Zaman Limiti Koyun.
Sizin zamanınız da kıymetli ve bir ya da iki saat boyunca oturup birinin sizin enerjinizi emip beyninizi uyuşturmasını beklemek zorunda değilsiniz. Enerji seviyenize göre 5, 10, 15, 20 dakika gibi o kişiye ayırabileceğiniz bir zaman sınırı belirleyin ve limitinize uyun.

Tepki Vermemeyi Öğrenin.
Bu çok önemli. Enerji Vampirleri sizin etkileşime devam etmeniz için devamlılığı sağlayacak şeyler ortaya atarak tepkilerinizi gözler. Diğer insanlarla olan ilişkilerinizde verdiğiniz tepkilerde nötr olmayı öğrenmeniz gerekir. Bu da duygularınızı yakından izlemenizi gerektirir.

Tartışmamayı Ya Da Zıddına Gitmemeyi Öğrenin.
Evet gerçekten ilginizi çekiyor olabilir, ama uzun vadede baktığınızda insanlar kendilerini değiştirmeden siz onları değiştiremezsiniz – onlara ne kadar karşılık verirseniz onlar da size o kadar direnip enerjinizi emeceklerdir.

Başka İnsanlarla Birlikte Yaklaşın.
Enerji Vampirine 1, 2 ya da 3 insanla daha yaklaşmak harcanan çabayı ve maruz kalınan dikkati azaltacaktır. Sadece yanınızda götürdüklerinizin de enerji asalakları olmamasına dikkat edin, yeter.

Konuşmaktan Çok Dinleyin.
Pek çok zaman Enerji Vampirlerinin ihtiyacı olan şey dinleyen bir insandır. (Özellikle içe dönük biriyseniz) ne kadar konuşursanız o kadar enerji kaybedersiniz. “Neden”, “Ne zaman”, “nasıl” gibi kelimeleri kullanmak psişik emicinin daha fazla konuşmasını sağlayacağı için enerjiniz size kalacaktır.

Daha Basit Konulardan Şaşmamaya Çalışın.
Sohbetleriniz depresif ve bunaltıcı olmak zorunda değil. Gerektiğinde kontrolü elinize almaktan ve daha basit ve rahat bir şeye geçmekten çekinmeyin.

Gözünüzde Canlandırın.
Birçok insan etraflarında ışık/enerji kalkanları olduğunu hayal etmenin gerçekten de psişik yorgunluğu engelleyip doğal ve nötr bir zihin sağlamada etkili olduğunu iddia ediyor. Bir ara deneyin.

Gerektiğinde Kaçının.
Bu her zaman mümkün olmayabilse de kendinizi korumanızda basit ve net bir çözüm aracıdır. Ama bunu kalıcı bir çözüm olarak önermiyorum; çünkü Enerji Vampirleri ile ne kadar az karşılaşır/etkileşime geçerseniz kendinizi bu konuda geliştirme fırsatınız o kadar az olur ve gerekli bir hayat becerisinden yoksun kalırsınız.

İlişiğinizi Kesin.
Bu son çaredir. Bazen kendi sağlık ve mutluluğunuz için etrafınızda kimlerin olması gerektiğiyle ilgili zor kararlar vermeniz gerekebilir. Nihayetinde hala kötü hissetmeye devam ediyorsanız en etkili seçenek dümdüz bir şekilde ilişkinizi bitirip hayatınıza devam etmek olabilir.



Aletheia Luna


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...