16 Ağustos 2017 Çarşamba

Nazar

Nazar nedir?
En basit tabiri ile bakış aslında. tabi normal bir bakış değil bu. İnsanın bakışı ile karşıdakine zarar veren bir bakış.
Kötü niyetli olması gerekmiyor. Bu tamamen bilinçsizce olan bir şey çünkü. Yani bir insan bile isteye nazar değdiremiyor. Eğer bir insan isteyerek nazar değdirebiliyorsa bu başka bir konu başlığı?! :)
Sadece duygular etkiliyor durumu. Bir şeyi çok aşırı beğenmek, istek duymak, imrenmek, kıskanmak...

Cemal Nur Sargut hoca şöyle anlatıyor: Nazar haktır. Mesela bir gruba girdiniz "benim oğlum çok güzel okuyor birinci oldu okulda" derseniz birisi buna kırılabilir ve bu negatif enerji hem size hem oğlunuza çarpabilir. Aynı şekilde her gün kendi kendine "ben çok iyiyim güzelim" demekte nazar oluşturur. Hasta birisinin enerjisi gelir üzerinize. "

Bakın kehf suresi 39 Ayette ne diyor
" Bağına girdiğin zaman Maşallah Allahtan başka kuvvet yoktur demen gerekmez miydi? Eğer beni mal ve çocuk bakımından senden daha az güçte görüyorsan."
Nazar konusunda Kuranda Kalem suresi  51.Ayette "Nerede ise kafirler seni gözleri ile yıkacaklardı" der.
Yani Kuranda da Nazarın varlığına dikkat çeker...

Şimdi ne alaka diyeceksiniz ama merak etmeyin çok alakalı :) Kaplumbağa yumurtasını nasıl olgunlaştırırmış biliyor musunuz?
Karşısına geçer ve gözlerini dikermiş, gözlerinden çıkan bir ışınla yaparmış bunu. Ne kadar ilginç değil mi?
Bilim adamlarının tespitine göre yılan da avını gözlerinden gönderdiği zehirli şualarla etkisiz hale getirip yakalıyormuş.
Anatomik olarak insanda görme kapasitesi %400 Ama bizler bunun sadece çok daha azını kullanabiliyormuşuz. Bunun dünyada bir tane örneği Rusya da varmış. 14 yaşında bir kız. Röntgen makinesinin makine olarak çektiğini o gözüyle görüyormuş! 
İşte insanların da bazılarının gözleri bazılarına göre çok daha kuvvetli ışınlar yayıyor.  
Yani gözden çıkan bu ışınlar inanılmaz etki edebiliyor..
Peki, nazar bu kadar zarar verici olabiliyorsa doğal olarak bundan korunmak için bir insan ne yapmalı sorusu geliyor akıla...
İşte bu noktada nazara ve negatif enerjiye karşı bazı uygulamalardan bahsetmek istiyorum.
Bu uygulamalar ortamda ve üzerinizde birikmiş negatif enerjiyi temizleme amaçlıdır. Bir insanın nazardan etkilenmesinin en önemli sebebi aurasının zayıf olmasıdır. Aura insan bedeninin etrafındaki elektromanyetik enerji alanıdır. Bir nevi vücuda kalkan görevi görür. Ve bu kalkan zayıflayınca kişi dışarıdan gelen negatif enerjilere açık hale gelir ve daha kolay hastalanır. Hastalıklar önce enerji bedende ortaya çıkar oradan bedene girer. Bu yüzden enerji bedenin sık sık temizlenmesi ve güçlü tutulması çok önemlidir.
Bu arada bir başka önemli noktada kişinin buna onay vermemesi gerekir.
"Aaa nasıl yani neden onay verelim ki" demeyin...
"Ayy bana çok nazar değer, değiyor " vs. gibi cümlelerle siz kendinizi nazara açmış oluyorsunuz. Bundan sonrasında zaten size çok nazar değecektir.

Bir insan nazar değdiğini nasıl anlar?
Aslında aniden başlayan, oluşan çoğu şey nazar habercisi...
Durup dururken düşmeler, sebepsiz esnemeler, aniden başa saplanan bir ağrı, yüzü sivilce basması, ya da çıban gibi kocaman bir sivilce çıkması, aniden içe gelen bir huzursuzluk hissi, rüyada sıçramalar, yine rüyada sık sık nazar boncuğu görmek, işlerin birden bozulması, sürekli bir bereketsizlik, kısmetin kapalı olduğunun düşünülmesi, ikili ilişkilerin bozulması,  vb.

Gelelim uygulamalara, aslında birçoğu atalarımızdan gelen hepimizin az çok bildiği klasik yöntemler... 

Eğer kendimize nazar değdiğini düşünüyorsak ilk evvela hemen duşa girip suyla temas etmemiz lazım ki üzerimizde biriken negatif enerjiyi atabilelim. Duş alırken de üzerimde biriken negatif enerjinin suyla akıp gitmesine niyet ettim. 
Enerjiyle çalışmak çok basittir aslında... Önce niyet edeceksiniz ve sonrasında enerjinin aktığına inanacaksınız.Mum yakmak mekandaki negatif enerjiyi temizler.

Odalara kase içinde koyulan kaya tuzu negatif enerjiyi toplar, bu tuzu ayda bir lavaboya döküp yenisini koymalısınız.
Cildinizi temizlemek için kullandığınız gülsuyu da iyi bir negatif enerji temizleyicisidir.
Adaçayı kötü enerjilerden koruduğu için içmek ya da tütsü olarak kullanmak çok etkilidir. Hatta nazardan kötü enerjilerden korunmak amacıyla çantanızda taşınabilir.
Akik ve ametist taşları evde bulundurmak iyidir, Akik negatif enerjiyi emer, Ametist taşı ise ortama pozitif enerji verir. Tabi bu taşlarında aylık temizlenmesi gerekir. Temizleme işlemi basittir. Bir gece tuz koyduğunuz suda bekletirseniz temizleme gerçekleşecektir.
Şap: Vücuda temas edecek şekilde takmak büyü ve nazara karşı koruyucu kalkan görevi görür. 
Çörekotu: yine nazara karşı koruyucu bitkilerdendir. Çörek otunu yutabilir, üzerinizde taşıyabilir yada tütsü yapabilirsiniz.
Üzerlik tütsüsü yapıp dumanını evde dolaştırmak
Duş alırken suyla karıştırdığınız bir miktar sirkeyi en son başınızdan aşağı dökerek durulanmadan çıkmak üzerinizde negatif enerjiyi temizler, aynı zamanda sirkeyi bir sprey şişesine koyup odalara püskürtmek yine ortamdaki negatif enerjiyi temizler.
Elma dalını çantada taşımak
Bitkilerin çürüdüğü sarardığı zamanlar aslında bir işarettir, ortamdaki negatif enerjiyi alarm verir.
Kahve yakmakta pozitif enerji veren kokulardandır.
Tarçın da tütsü olarak pozitif enerji veren bitkilerdendir.
Bu arada bir şey kırılmış, çatlamışsa onu atmak gerekir. Çünkü o obje negatif enerjiyi üzerinde toplayarak sizi korumuştur ve hala üzerinde negatif enerji vardır, tutulması çok doğru değildir. Çok kıyamadığınız bir şeyse de temizlenmesi gerekir. Sirkeli su ile temizlenebilir.
Bunu söyleyince aklıma antika eşyalar geldi, o da ayrı bir konu. Antika eşyalar daha önce başkaları tarafından kullanılmış eşyalar olduğu için daha önceki sahiplerinin tüm enerjisi o eşyaya sinmiş oluyor. Dolayısıyla enerjisel olarak temizlenmeden kullanmak son derece sakıncalı. 

Umarım Nazar konusunda merakları gideren faydalı bir paylaşım olmuştur:)
Sevgiyle,
Nur Demir,


1 yorum:

  1. Nazara çok inanıyorum. Benim de üzerimde nazar var bu aralar.
    Teşekkür ederim paylaşımın için Nur :))

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...