28 Eylül 2017 Perşembe

Bilinçaltınızı Yeniden Programlamak İçin, Etkili Bir Teknik


TAT Tekniği

1- Elimizin baş parmak ve yüzük parmağı burun kökünün iki tarafını bir mandal gibi tutacak, orta parmağınız alnınıza dokunacak, diğer elinizin avuç içi başınızın arkasındaki bombeli alana konulacak. Eliniz yoruldukça değiştirebilirsiniz. Bütün basamaklar boyunca hep bu duruşta kalınacak.



2- Niyet edilir: 'Sağlayacağım dönüşümün bütün atalarım, ailem, ilgili herkes ve kendimin bütün yönleri için en faydalı şekilde gerçekleşmesine niyet ediyorum.'

3- Sorununuza odaklanın. Eğer bu bir duyguysa duyguya odaklanın. Bir fikir veya inançsa, o fikri düşünmeye başlayın. Fiziksel bir ağrıysa ona odaklanın vb. Maksimum 5 dakika durabilirsiniz. Odaklandığınız şey 5 dakikadan önce dönüştüyse, dönüştüğü an bir sonraki maddeye geçebilirsiniz. Yok eğer 5 dakika durmanıza rağmen hala devam ediyorsa, durmaya devam etmeyin ve yine bir sonraki maddeye geçin.

4- Durumum tersini söyleyin. Örneğin: 3. maddede odaklandığınız şey, üzüntü duygusu ise, bu maddede dikkatinizi vereceğiniz niyet: 'Üzüntü hissetmiyorum, rahatım ve güvendeyim.' tarzı bir ifade olabilir. (Kendi cümlelerinizi bahsettiğim formu ile uygun olarak şekillendirebilirsiniz) (1 dakika boyunca odaklanın.)

5- Dikkate şu niyete veriyorsunuz: 'Zihnimde, bedenimde ve hayatında bu durumun olduğu bütün yerler şimdi şifalanıyor.' ( 1 dakika boyunca odaklanın.)

6- 'Bu durumun bütün kökleri şimdi şifalanıp dönüşüyor. Bunun bütün kökleri dönüştüğü için teşekkür ediyorum.' (1 dakika boyunca odaklanın.)

7- 'Bu durumla alakalı olan bütün bağlantılar ve iletişimler şimdi tamamlanıyor.' (15- 20 saniye odaklanın.)

8- 'Bu durumla alakalı olarak incittiğim herkesten özür diliyorum ve onlara sevgi, mutluluk ve huzur diliyorum.' (15-20 saniye odaklanın.)

9- 'Bu durumla ilgili olarak beni inciten herkesi affediyorum ve onlara sevgi, mutluluk ve huzur diliyorum.' (15-20 saniye odaklanın.)

10- 'Bu durumla ilgili olarak suçladığım herkes ve kendimi affediyorum.' (15-20 saniye odaklanın.)

11- 'Bu durumla ilgili olan ve bu durumu devam ettiren bütün içsel parçalarım şimdi şifalanıp dönüşüyor.' (1 dakika boyunca odaklanın.)

12- 'Bu durumla alakalı geriye her ne kaldıysa, şimdi şifalanıp dönüşüyor.' (1 dakika boyunca odaklanın.)
Bu basamakta, sorun olarak nitelediğiniz durumu kontrol edin. Eğer hala devam ediyorsa sadece 3. ve 4. basamakları uygulayarak tamamen dönüştürün. Dönüştükten sonra 13. maddeden devam edin.

13- 'Bu basamakta olmasını istediğiniz pozitif sahneyi hayal edin.' Örneğin: Topluluk önünde konuşma korkunuza çalıştınız ve artık dönüştü. O halde bu basamakta topluluk önünde rahat bir şekilde konuşurken kendinizi düşünün. (1 dakika boyunca odaklanın.)

14- 'Bu dönüşüm tüm şükranlarımla bütünüyle şimdi tamamlandı!' (30 saniye boyunca odaklanın.) Elinizi değiştirin ve aynı niyete yine 30 saniye odaklanarak bitirin.

-Alıntı-


1 yorum:

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...