23 Ocak 2018 Salı

Çayı Yanlış İçiyormuşuz: İşte Doğru Çay İçme Yöntemi


Çayı Yanlış İçiyormuşuz: Yanlış çay içmede olurmuş demeyin. Oluyormuş.. Mesela en basiti ve hatta önemlisi kilo vermeniz zorlaşıyormuş🤔

İşte Doğru Çay İçme Yöntemi

Dr. Gürkan Kubilay'a göre çay içmeden önce mümkünse 1 bardak, içemiyorsanız en az yarım bardak su içip, ardından 1-2 dakika bekledikten sonra çayınızı içmeniz gerekiyor.

Çaydan önce neden su içmemiz gerekiyor?
Çay içmeden önce su içmemiz gerekiyor, peki ama neden? Sebebi ise şaşırtıcı: Vücutta metabolizmanın daha iyi çalışabilmesi için asit-alkali dengesinin düzenli olması gerekiyor. Ancak çay, vücudu oldukça asidik yapan bir içecek.

Çaydaki asit vücuda zararlı
Çay asdik bir içecek, bu durum da metabolizmanın çalışmasında bazı bünyelerde problem oluşturabilmektedir. Bu sebeple çayın vücutta asit yapma özelliğini azaltmak için, çay içmeden 1-2 dakika önce bir bardak su içmemiz gerekiyor. Böylece çayı biraz sulandırmış oluyoruz.

Çayda bulunan asit metabolizmayı yavaşlatıyor
Vücutta asit olduğunda metabolizma yavaşlar, daha zor çalışır ve dolayısıyla kilo verme de yavaşlar. Daha önce hiçbir doktor tarafından vurgulanmayan bu bilgi oldukça büyük bir önem taşıyor.

Çayı yemekle birlikte içmeyin
Ayrıca çayı yemekle birlikte içmeyin. Ya yemek öncesi ya da sonrasında tüketin. Çünkü çay, yemekte aldığınız proteindeki demirin emilimini önler. Yemeğiniz bittikten 10-15 dakika sonra çayı tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...