21 Ocak 2018 Pazar

Doğduğunuz andan itibaren numaralanırsınız. Doğduğunuz gün, ay ve yılın bir sayısı vardır.

Sayılar her yerdedir. Matematiksel bir dünyada yaşıyoruz. Bir zaman ve uzay çağında yaşıyoruz, bunların her ikisi de sayılarla ölçülür. Nereye giderseniz gidin kat ettiğiniz mesafe sayılarla ölçülür. Santimetreden kilometreye, inçten mile kadar iki nokta arasındaki tüm uzaklıkların bir sayısı vardır. Yolların numaraları vardır, yol üzerindeki evlerin de. Yeryüzü bile paralel ve meridyenlerle numaralandırılmıştır.
Zaman da sayılarla ölçülür. Bir dakikada 60 saniye vardır, bir saat 60 dakika, bir gün 24 saattir. Dünyanın neresinde yaşıyor olursanız olun bu böyledir. Sayılar günlük yaşantımızın bir parçasıdır. Hangi yaşta olduğumuzu, zamanın geçişi sayılarla ölçüldüğü için biliriz. Bir de özel sayılar vardır, reşit olma yaşı olan 18 ya da 100 yaşına ulaşmış olmak gibi.
Doğduğunuz andan itibaren numaralanırsınız. Doğduğunuz gün, ay ve yılın bir sayısı vardır. Kimlik belgenizin üzerinde bir kimlik numarası yazar. Bir vergi numaranız, sosyal güvenlik numaranız, pasaport numaranız, ehliyet numaranız, banka hesap numaranız ve telefon numaranız vardır. Alışverişe çıktığınızda aldığınız fatura numaralıdır, satın aldığınız her şey de öyle.Aldığınız şeylerin barkodlarına bakarsanız her birinin numaralı olduğunu görürsünüz. Üzerinde sayılar bulunan nakit para ya da yine kendine has bir numarası olan kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz. O zaman size ait şifreyi de girmeniz gerekir
Bu böyle gider. Sayılar günlük hayatımızın o kadar içine işlemiş durumdadır ki bir çok insan bunu bir gerçek olarak kabul eder ve sayılar üzerine daha fazla düşünmez. Fakat sayıların birini ya da bir şeyi tanımlamak ya da ölçmek dışında bir anlamı var mıdır? Ben olduğuna inanıyorum. Sayılar kelimelerin çok ötesindedir. Onlar enerjinin saf ifadesidir. Bizimle şaşkınlık verici ve aydınlatıcı bir şekilde konuşurlar ve bu dili okumayı bir kere öğrendiğinizde hayatınızı okuyabilir hale gelirsiniz. Sayıların günlük hayatımızda yer alması tamamen tesadüfi değildir. Eğer sadece durur dinler ve fark edersek sayıların sürekli bizimle konuştuğunu görebiliriz. Farkındalığımızı bu ana taşıyacak olursak sayıları fark edebilir ve konuştukları dili öğrenmeye başlayabiliriz.

Hilary Carter


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...