19 Haziran 2018 Salı

ETKILI DUA

İsteklerim olmuyor derken... Gerçekten istemeyi biliyor muyuz acaba?





1 Net odak

Odağınızın net olması enerji alanlarına odaklanma konusunda yardımcı olur. Kuantum fiziğinde buna Heisenberg prensibi denir. Dikkatl izlenirse buna gelişigüzel parçacıkların düzenli biçimde hareket ettikleri görülür. Bakışınız ne kadar net olursa alanın bize geri dönüşü o kadar etkili olacaktır. Duanın öncesinde gerçekten ne istediğinizi belirleyin ve sonuca odaklanın.



2 Niyet

Neden bu sonucu istediğinizi kendi kendinize sorun. En derin niyetiniz yada isteğiniz nedir? Neden?En derinlere inene kadar incelemeye devam edin. Sonrada o en alttaki nedene odaklanın Örneğin: Yeni bir ilişki istiyoruz ama niyetimiz sevilmek o halde önce kendimizi sevmeyi öğrenmeliyiz, bunun için dua edelim



3 Sessizlik

Her türlü iletişimde sessizlik çok önemlidir. Çünkü değerlendirmeye ve anlamlı sonuçlara ulaşmaya olanak sağlar. Dua içinde aynı şey geçerlidir, dua sizin ilahi olanla iletişiminizdir. Bu sessizlik anlarında çok değerli iç görüler ortaya çıkar.



4 Dinlemek

Dua ederken dinlemekte çok önemlidir. Bazen korkularımız, isteklerimiz, şikayetlerimiz ağımızdan dökülüverir. Ancak sessizce dinleyince bazen iç rehberimizden hiç aklımıza gelmeyen çözümler gelebilir.



5 Teslim olma

Bir çocuk kırık bir oyuncağını anne babasına getirdiğinde onların sorunu çözeceğine dair sonsuz inancı vardır. Duada hiç farklı değildir. İlahi olanla bu iletişimde istenen sonuç konusunda tereddüt duymamalısınız Çocuksu bir güvenle teslim olmalı sonra onu orada bırakmalıyız. Olması gereken için yapmamız gerekeni yaptıktan sonra olacak olana teslim olmalı güven duymalıyız.



6 Şükran

Şükran duygusunun gücü inanılmazdır. Probleme değil sonuca odaklanmamızı sağlar. Bilimsel araştırmalarla da kanıtlandığı şekilde istenen sonuca odaklanmak çok güçlüdür.

Zihnimizdeki konunun sadece öznesi olduğumuza göre neden probleme odaklanmak yerine sadece sonuç için şükran duymayı denemiyoruz? Şükran duygusu ile aynı zamanda tansiyonunuzu düşürecek stresiniz azalacak ve daha yoğun huzur duygusu iinde olacaksınız.



7 Esneklik

Büyükbabam genellikle bizim yanlış dua ettiğimizi ancak Yaradanın doğruyu duyduğunu söylerdi.Örneğin finansal bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz ve bunun için bir maaş artışı bekliyor olabilirsiniz. Ancak çözüm yepyeni bir iş ya da kredinizde bir ödeme planı değişikliği olarak gelebilir. Duanızı bitirince gözlerinizi açın zira yanıtlar beklediğinizden farklı bir şekillerde gelebilir.



Kaynak - Seven Keys to Effective Prayer by
Richard F. Ames

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...