3 Haziran 2018 Pazar

Geçmişi silmek mümkün mü?



Geçmişi silme çalışmaları denir ki ben bu cümleyi çok tehlikeli buluyorum. Geçmişi silme değil geçmişteki olumsuzlukları silme demek daha uygundur... Siz geçmişi silme dediğinizde burada bilinçaltı sizi bu durumdan kurtarmak isteyebilir ve sonucunda sizi alzheimer yapabilir.
Ayrıca geçmişi silme diye de bir şey yoktur. Burada yapılan geçmişte olumsuz olarak deneyimlediğiniz her olaya yüklediğiniz anlamları değiştirirsiniz ve bu sayede size artık acı vermez o olaylar.
Bugüne değin geçmişe dönüp baktığımızda hepimiz o zaman için bizi üzen olaylar yaşadık ancak o olaylara biraz daha farklı bir gözle bakmayı başardığınızda aynı zamanda oradan aldığınız derslerle gelişiminize katkıda bulunduğunu göreceksiniz.Başınıza gelen şey evet çok kötü bir deneyim olabilir ama başınıza gelenden daha önemli bir şey vardır. Sizin bunu nasıl yorumladığınız!
Eğer siz kafanızda mükemmelliğe oturmuş bir dünya yarattınız ve bunu bekliyorsanız asla mutlu olmayacaksınız...




Çocukluğumuzdan bu yana farkında olmadan diğer insanlardan aldığımız telkinlerle bilinçaltımızın ne kadar yanlış kodlanmış olduğunun ve bu durumun yaşamımızı, birebir sağlığımızı, aşk ilişkilerimizi- arkadaşlık ilişkilerimizi, madddi durumumuzu ne kadar etkilediğini artık biliyoruz.
Bilinçaltı deyinde konu o kadar derinleşiyor ki:  Mesela Bebekler 0-2 yaş döneminde ağlayarak kendini ifade eder (acıkınca, bir yerleri ağrıyınca yada ilgi istediklerinde vs.) ve dolayısıyla isteklerini bu şekilde yaptırmayı öğrenirler.. Ve bunu 2- 5 yaş döneminde kayıt olarak bilinçaltına kodlar. Ve siz kaç yaşına gelirseniz gelin bazılarında bu kayıt bir yerlerde saklı durur. Kendinizi acı çekerek, ağlayarak, hasta olarak ifade edersiniz fark edilebilmek için.
Dolayısıyla da Kişi bazen sırf çevreden ilgi, şefkat görmek ve sevilebilmek için bilinçaltında hasta olmayı seçebiliyor.
Hastalıkla anlaşmamızı bitirmediğimiz sürece birisi gider ama hemen yerine bir diğeri gelir.

Jung’a göre zihinde bilinç, bilinçaltı ve ikisi arasında bulunan ara bilinçle toplam üç aşama, üç derinlik vardır:

Bilinç Aşaması (Buzdağının su yüzeyinden görünen kısmı): Bilincinde olduğumuz her türlü düşünce ve algılar bilinç aşamasını oluşturur. Bu düşünce ve algılar farkındalık eşiğinin üzerinde kaldıklarından kendilerini açıkça belli ederler. Bilincimiz, aklın denetimindedir. Yargılar değerlendirir ve iyi, kötü, hoş gibi kavramlara dönüştürürler.
Ön Bilinç Aşaması (Buzdağında su seviyesinin hemen altı): O anda bilincinde olmasak da hemen bilince aşılayabileceğimiz anılar ve dünya bilgilerini kapsar. Bu aşama, bilinçle bilinçaltı arasında bir tür geçiş aşaması görevi üstlenir.
Bilinçaltı (Buzdağının suyun altındaki geri kalan kısmı): Buzdağı benzetmesinde, buzdağının en büyük alanını oluşturur. Bilinçaltı kısacası tüm programın yazıldığı alandır. Bilinçaltımız, bilincimizin inandığı ve doğru kabul ettiği emirleri aynen uygular. Mesela, sevilmeyen yemekler yıllar önce bilinçaltına gönderilerin emirlerin sonucudur. Kendine güven, sabır, irade, aşk, hırs, cesaret, otonom sinir sistemi, reflekslerimiz, hazır cevaplılık, bellek, kendimiz hakkında itiraf edemediğimiz kabullerimiz hep bilinçaltının kontrolündedir.


İşte bilinçaltımız buna benzer kayıtlarla dolu..

“Yapılan araştırmalara göre beyinde bir nöronun yeni bir bağlantı kurma süresi 21 gündür.
Bir davranışı 21 gün boyunca hiç ara vermeden tekrar etmek, kurulan yeni nöron bağlantısı sayesinde o davranışın alışkanlık haline gelmesini sağlar.
Bu nedenle alışkanlıklar tekrarlanarak kazanılmaktadır. Zihniniz ve kaslarınız tekrar edilen bir şeyi otomatiğe dönüştürür.”

Uyumadan önce  21 gün boyunca her gece

"Bu hayatımın dönüm noktası.
Geçmişteki tüm olumsuzlukları siliyorum, gelecek ise seçimimi yapmamı bekliyor.
İşte bu andan itibaren yarınlarıma yön veriyorum.
Geçmişte yaptığım tüm hatalar için kendimi bağışlıyorum.
Geçmişdeki tüm olumsuzlukları unutarak yeni bir hayata başlıyorum.
Bundan sonra Kendim için yalnızca deneyimlemek istediğim şeyleri seçiyorum.
"Seçtiklerim: {kendiniz seçin} (sağlık, zenginlik, bolluk, mutluluk, arkadaşlık, başarı vs.. )


1 yorum:

  1. Teşekkür ederim daha önceki çalışmalarınızın çok faydasını gördüm, bunu da yapacağım. ❤

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...