3 Temmuz 2018 Salı

Daha mutlu, huzurlu, sağlıklı pozitif bir yaşam için Yedi Adım:



1- Kendi enerjinizi hissedin ve onun farkina varin. Yasam enerjisini hissetme calismasini gunluk bir aliskanlik haline getirin.
Enerjinizi hissetmek icin avuc iclerinizi birbirine surtun ve ortaya cikacak isiyi hissedin. Hissettiginiz isi sizin kendi enerjinizdir. Sonra avuclarinizi birbirinden 3-5 cm uzaklastirip tekrar yakinlastirin. Elleriniz arasindaki manyetik itme ve cekme kuvvetini hissederek, sahip oldugunuz enerjiyi kesfedin. Kendi kendinizi imgelemeyle sifalandirin.
2-Karninizdan soluk alin ve bu aliskanligi dogal hale donusunceye kadar calisarak uygulayin.
Burnunuzdan nefes alarak karninizi hava ile doldurun. Karninizi iceri cekerek nefesinizi verin. Nefes alip verirken omuzlar asagi yukari hareket etmesin, sabit durun. Biraz calismayla, zamanla aliskanlik haline donusur ve dogru nefes alip verirsiniz. Nefes alirken dorde kadar sayin, nefesi icinizde tutarken dorde kadar sayin ve nefesi geri verirken yine dorde kadar sayin. Nefesi bosalttiktan sonra da dorde kadar nefesssiz kalarak sayip ondan sonra yeniden nefes alin. Ben bu egzersizi yedi ile yapiyorum. Sizde zamanla sayinizi arttirabilirsiniz.
3-Enerjinizi topraklayin ve bu enerji akisinin farkina varin. Gunun her saatinde herhangi bir yerde akliniza geldigi anda uygulayin.
Topraklama enerji sistemleri ile olan baglantilarimizi hissetmektir. Her nefesimizde cevremizden, yukaridan ve asagidan enerji aliriz.Bu yuzden de nefesi aldiktan sonra dort saniye kadar icinizde tutun ve bu nefesinizi geri verirken, icinizdeki enerjiyi bedeninizden asagiya dogru ittiginizi, topuklarinizdan topraga dogru aktigini dusunun ve topuklarinizin dunyanin cekirdegi ile baglandigini hayal edin. Bu sekilde icinizdeki kirli veya negatif enerjiyi topuklardan topraga gondererek kendinizi topraklarsiniz. Topraklama, auraniz ile diger enerji sistemlerini bagladigi icin fiziksel enerjinizi ve gucunuzu yeniler. Auraniz temizlenirse daha saglikli olursunuz.
4-Her gun mutlaka sekiz bardak su icin ve her su icisinizden sonra sukredin.
Bedenlerimizin, yaklasik olarak yuzde sekseni sudur. Neredeyse sudan yaratilmisiz. Bu yuzdende suya sukretmemiz gerekir. Bedenlerimizin iyi calismasi icin suya ihtiyaci vardir. Hergun mutlaka sekiz bardak su icmeliyiz. Bir hastalik veya sakatlik geciriyorsak, hizli iyilesmek icin cok su icmemiz lazim. Cunku su bedenimizdeki istenmeyen, zararli ve gereksiz maddeleri temizler ve boylece bizi daha cabuk iyilestirir.Su hayattir. ( Ictiginiz suyu filtreden gecirin veya icine kristal tas atarak temizleyin.)
5-Baskalari ile duygusal baglar kurun. Onlara icten ve karsiliksiz yardim edin.
Hepimiz sevgi dolu ailelere ve arkadaslara sahip olacak kadar sansli degiliz. Bu nedenle de cevremizde bir dosta, sicak bir gulumsemeye, sevgiye ve ilgiye ihtiyaci olan insanlara elimizden geldigince sevgimizi vermeliyiz ve karsiliksiz olarak yardim etmeliyiz. Sadece insanlara degil; tum hayvanlara ve bitkilere ayni sevgiyi ve sevkati vermeliyiz. Sevgi iyilestirici ve birlestirici tek kaynaktir ve bizde mevcuttur. Sinirsiz boyuttadir ve bedavadir. Neden bu kadar fazla ve bedava olan guzel bir seyi karsiliksiz paylasmiyalim ki? Neyimiz eksilir? Ustelik biz onu paylastikca daha cok kazaniyoruz ve hem kendimiz hem de baskalari iyilesiyor. O halde neyi bekliyoruz?
6-Gun icinde mutlaka kendinizle bas basa kalabileceginiz sessiz bir ortam veya meditasyon yapabileceginiz bir zaman ayarlayin.
Olumlu dusunceleriniz, zihinsel, fiziksel, duygusal ve ruhsal varliginizin dengede kalmasina yardimci olur. Bu denge size guc verir ve sizi daha saglikli yapar. Gecmis bitmis kapanmistir. Gecmiste yasamayi birakin. Her ne olmussa olsun, serbest birakin gitsin..Kendinizi ve digerlerini affedin. Unutmayin her yasanan olumlu yada olumsuz olay size birseyler ogretir. Ne yasadiginiza degil, ondan neler ogrendiginize odaklanin. Boylece hayati, akisina birakmayi ogrenirsiniz. Hayattaki hicbirsey tesaduf degildir. Hersey birbirine baglidir ve bir sebebi vardir. Duygularinizin ve gucunuzun farkina varin. Hergun mutlaka kendi kendinizle basbasa kalabileceginiz bir an yaratin. Sessiz bir ortamda gozunuz kapali icinizi dinleyin. Icinizdeki sesi kesfedin, onu dinlemeyi ogrenin. Vicdan sesiniz diye bilinen o ses sizin OZ beninizin sesidir. Allah sevgisinin sesidir. Asla yanilmaz, asla yalan soylemez ve size gercek insan olmayi ogretir. Yeterki onunla baglanti kurun.
7-Herseyin ve herkesin birbiriyle baglantida oldugunu bilin ve hergun sukredecek birseyler bulun. Hayatiniz icin sukran duyun ve mutlu olup gulumseyin.
Tum evrendeki hersey tipki bir orumcek agi gibi birbirine baglidir ve birbirini etkilemektedir. Bizler aslinda birbirimize kenetliyiz. Birimizin sahip oldugu pozitif dusunce ve eylemler, diger herkesi de etkliliyor. En cok etkilenenler bize en yakin olanlardir. Ailemiz, arkadaslarimiz ve tanidiklarimiz ilk etkilenecek olanlardir. Bu etki giderek daire seklinde genisler ve tum ag etkilenir. Tipki durgun suya atilan bir tasin yaptigi dairesel dalgalar gibi. Ayni etkilenme negatif dusunce ve eylemler icin de gecerlidir. Bu yuzden de ne dusundugumuze ve yaptigimiza dikkat etmemiz gerekir.
Yasaminiz degerlidir, o yuzden hergun; yasadiginiz icin Allah'a sukredin. Yediginiz, ictiginiz kullandiginiz hersey icin sukredin. Size yasam yolculugunda arkadaslik eden tum insanlara, hayvanlara ve bitkilere tesekkur edin. Onlara sevginizi verin. Hepimiz zorluklarla karsilasiyoruz ancak, o zorluklara karsi gosterdigimiz tepkiler onlari farkli kilar. Pozitif bakis acisi o zorluklari firsata cevirir.
Her sabah uyaninca acaba bugun neler ogrenecegim? Hangi olaylar bana hangi dersleri ogretecek? Cevremdeki insanlardan hangi mesajlari alacagim? Hangi zorluklari, sevgimle yenip firsata donusturecegim diye dusunun...oyle gune baslayin.
Yagmur yagacaksa, birakin yagsin.....
kaynak:aasmaestefan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...