1. Sarımsak: En İyi Seçim
Sarımsak, yapılan deneylere göre en çok iyileştirici özelliğe sahip olan şifalı sebzelerden biridir.
Sarımsak; arındırıcı, dezenfektan ve antiseptik etkiye sahiptir. Ayrıca kan akışını hızlandırmada etkilidir. Sağlık sorunlarına sahip kişiler sarımsağı dahilen ya da haricen kullanabilirler. Ayrıca zararsız olduğundan en sağlıklı kişiler bile olumsuz etkisini görmeden kullanabilir.
Genellikle Şunlar İçin Kullanılır:
Diyabet
İshal veya bağırsak sancıları
İştahı açar ve sindirime yardımcı olur
Karaciğer hastalıklarına karşı savaşır
Solunum yolu enfeksiyonlarına karşı savaşır
Bulaşıcı enfeksiyonlara karşı (Difteri, soğuk algınlığı, tifo, tifo ateşi) savaşır
Parazitleri ortadan kaldırır
Nasıl Kullanılır?Sarımsak tedavisi, sarımsağı aç karnına her gün yiyerek yapılır. Ancak en iyi sonuçları almak istiyorsanız, öğlen ve gece aç karnına yemelisiniz. Etkisini göreceksiniz (burnunuz ya da mideniz kaldırmıyorsa az da olsa yiyin).
Yulaf
Yulaf, buğdaya benzeyen bir tahıl olarak bilinir ve karbonhidrat içerir. Bu yüzden çoğu kişi kilo aldırdığını düşünür ancak bu doğru değildir. Tam tersine yulaf, vücudunuzun düzgün çalışmasına birçok şekilde yardım eder.
Yulaf zengin bir lif kaynağı olmasının yanı sıra; sindirim sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur, kolesterol seviyesinin düşmesine katkıda bulunur ve kan şekeri seviyesinin korunmasını sağlar.
Nasıl Kullanılır?Yulafı dilediğiniz şekilde (tercihen gevrek şeklinde) yiyebilirsiniz. Yalnızca sütle ya da içine başka bir şeyler daha ekleyip yiyebilirsiniz, size kalmış. Günde bir kase yulaf yiyebilirsiniz.
Sert Kabuklu Yemişler
Sert kabuklu yemişler, yemekleriniz veya günlük aktiviteleriniz için muhteşem bir tamamlayıcıdır.
Farklı tatlar arayışında olduğunuzda ya da her gün yediklerinizin dışına çıkmak istediğinizde, canınızın şekerleme veya tatlı bir şeyler çekmesi çok normaldir. Ancak şekerli yiyecekler yemenizin vücudunuza bir yararı yoktur çünkü vitamin veya mineral içermezler, yalnızca sizi kaloriye boğarlar. Aksine sağlığınız için zararlı olabilirler, hatta diyabete bile yol açabilirler.
Bu yüzden şekerli yiyecekler yerine sert kabuklu yemişler yemenizi tavsiye ediyoruz. Leziz olmalarının yanı sıra çok sağlıklıdırlar, çok az miktarda şeker içerirler, mineral ile lif yönünden zengindirler ve yüksek miktarda potasyum içerdiklerinden vücudu düzenlerler.
Çikolata
Günlük rutin işlerinizin arasında bir parça çikolatanın keyfini çıkartmak kadar zevkli bir şey yoktur fakat çikolatanın size sağladığı tek fayda bu zevk değil. Yapılan araştırmalara göre çikolata, kan pıhtılaşmasını önleyebiliyor ve kalp hastalığına yakalanma riskini azaltabiliyor. Diğer bir deyişle, kalp krizi riskini azaltıyor.
Bu yüzden en iyisi organik bitter çikolatalardan yemeniz çünkü bu çikolatalar doğaldır ve ekstra şeker ile süt içermez.
Domates
Domatesin çok özel bir faydası vardır: cildinizi temizlemek için birebirdir. Ayrıca bunun yanı sıra domates yemenin sağlığa olan birçok yararı keşfedildi ve böylece bu meyveye karşı olan önyargılar yıkılmış oldu.
Domatesin kandaki etkisi çok büyüktür. İçerdiği K vitamini kanamayı önlemeye yardımcı olur. Kanı arındırır ve temizler. Ayrıca sindirim kanalında besinlerin mayalanmasını sağlayarak metabolizmayı hızlandırır.
Domates kabızlık giderici işlevi görebilir ve obeziteyle ve karaciğer bozukluklarıyla savaşmada etkilidir.
Nasıl KullanılırTercihen doğal (çiğ) domatesleri tüketin ve yemeklerinizde kullanmaya çalışın.
sagligabiradim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..