14 Eylül 2012 Cuma

İnsanın görevi?

Şu an İslam'da Astroloji isimli bir kitap okuyorum oradan bir bölüm aktarıyorum.

İslam Tasavvufuna göre her insan; Allah[cc] 'ın ilminde ve planında [levhte] bir isim ve suret halinde  mevcut bulunduğu zamanda taşıyacağı bütün özellikleri ve yeryüzünde geçireceği eğitim ve imtihan programı ile birlikte tasarlanmış ve en ince ayrıntısına kadar bilinmektedir. Üstelik her insan kendisi için belirlenmiş bir zamanda kendisi için hazırlanmış bedene - mekana - çevreye indirilmekte ve eğitim programına başlamaktadır.

İslam Tasavvufu insanın kullukla olgunlaşması için çeşitli hadiseleri birer vesile kabul eder. Allah [cc] kuluna nimet verdiğinde şükürle, sıkıntı verdiğinde sabırla karşılamalı bu arada görevlerini gayret ve itina ile yerine getirmelidir. Çünkü hadiselerin zahirinden çok onlarla elde edilecek manevi kazanımlar önemlidir.
Kader şuursuzca düzenlenmiş tesadüfi hareket eden bir şey olmadığı gibi acımasız ve adaletsiz de değildir. Ancak kaderin gerçek adaleti bu dünyada gerçekleşmez öte dünya mükafatları ile tamamlanır.Aksi düşünüldüğü zaman astrolojinin göstediği metafizik düzenleme korkunç ve nefret uyandırıcı gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...