2 Kasım 2012 Cuma

İki leziz garanti tarif! :)

Garanti diyorum, zira ben bazı insanların(!) tarif verirken malzemeden çaldıklarından ciddi ciddi şüphe duyuyorum! :) Ne yani şimdi (eksik tarifle) onun gibi tutturamadığım için ben mi beceriksiz olmuş oluyorum, bu nasıl bir egodur!? 
Neyse ki artık elimizin altında internet varda sağolsun Googlecım imdadıma hızır gibi yetişiyor.. :)

Bu sıralar gerçekten çokça misafirim oldu.. Evimde Misafir ağırlamayı çok severim ve öyle gözünde büyütenlerden de değilimdir.. Ancaaak haberli olması koşuluyla:) Zira öyle çat kapılardan pek hazzetmem, :) kimseye yapmadığım gibi bana yapılması da çok hoşuma gitmiyor açıkçası. Bir çoğunun benim gibi düşündüğünden ve şu anda kafasıyla onayladığından eminim... Diğer itiraz eden kısımın ise ben önünde saygıyla eğiliyorum. Bu kadar rahat olabildikleri için :)))
Neyse konun özüne dönecek olursak; Son ağırladığım misafirlerime yaptığım ve onlar tarafından tam not alan iki tarifi sizle de paylaşmak istedim..
Patlıcanlı Muhacir Böreği ve Elmalı Turta.



Patlıcanlı Muhacir Böreği 


Önce içini hazırlayalım ve bir kenara soğuması için bırakalım

İÇİ İçin:
Soğanı sıvıyağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. İnce doğradığımız Yeşil biberleri, ve yine küçük küçük doğradığımız patlıcanları atıp biraz daha kavuruyoruz. Üzerine domates ve baharatları ve birazda salçalı su ilave edip kısa bir süre pişirip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.


Hamuru:
2 Bardak ılık su
1 tatlı kaşığı maya
1 kaşık sıvı yağ, biraz şeker, tuz ve 1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un.

Malzemeleri bir karıştırma kabına alıp yoğuruyoruz ve ve bütün halindeki hamuru 12 parça şeklinde yumaklara ayırıyoruz. Ve hamurumuzun üzerini örterek 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra yumaklarımızın her birini tabak büyüklüğünde merdane ile açıyoruz hepsinin üstünü yağlıyoruz ve 5 tanesini üstüste koyup hepsini bir açıyoruz yağlanmış tepsiye koyup, sonra diğer 5 tanesini daha aynı şekilde üstüste açarak tepsideki hamurun üzerine koyuyoruz bu aşamada iç malzmemizi koyalım ve kalan iki taneyi de aralarını yağlayarak birlikte açın ve üste kapatın. Böreğimizin üzerini yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirelim.
Afiyet olsuuun!:)



Elmalı Turta
Malzeme:
Kabuğu soyulup rendelenmiş 2 elma, şekerle birlikte bir tencerede birazcık öldürülür, öldürülür mü??!! çok canice geldi şimdi bu kelimeyi sevmedim ama şu anda onun yerine koyacak başka kelimede bulamadım:))) ve ceviz, tarçın karıştırılır.

Hamur için:
1 Paket yağ
1 Yumurta
3-4 kaşık şeker
kabartma tozu, vanilya, ve un

Malzememiz budur. Hepsini karıştırıp hamurumuzu yoğuruyoruz. Ve hamurdan bir limon büyüklüğünde hamur parçası koparıp dolapta biraz donduruyoruz geri kalanını bir kelepçeli kalıbın içine yayıyoruz. Üzerine elmalı karışımımızı koyuyoruz. Ve ayırdığımız hamuru ister rendeleyerek isterseniz elinizle fındık büyüklğünde parçalar koparak hamurun üzerine ekliyoruz.
Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpmeyi unutmayın..

Hepsi buuu!:)
Afiyet bal şeker olsun, yaparken daha çokta yerken kulaklarımı çınlatın oldu mu?:)

2 yorum:

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...