20 Nisan 2014 Pazar

Aşağıdaki yazıyı NilGün yazmış. Ve öyle de güzel anlatmış ki.. Okuyun bence..

Günümüzde spiritüel öğretiler pek moda. Facebook sayfaları özlü sözlerden, spiritüel bilgi paylaşımlarından geçilmiyor. “Gel, gel… Kim olursan ol gel!” diyen Mevlana’dan alıntı yapan biri, birkaç dakika sonra milliyetçi naralar atarak ötekileştirdiği kişilerin ölü bedenlerinden “leş” diye bahsedebiliyor; beddualar yağdırabiliyor; her türlü ayrımcı söylemde bulunabiliyor.

İnsanlar kolay yollardan DNA kodlarını aktive etmeye, meleklerden yardım almaya pek meraklı oluyorlar; geçmiş yaşam terapilerine zaman ve para akıtıyor ama bu hayatındaki geçmişinin yaralarını iyileştirmeyle ilgilenmiyorlar; kendini tanımaya meraklı olmuyor, kendini geliştirmeye emek vermiyor ve bu hayatının sorumluluğunu almaya yanaşmıyorlar. Birileri onun için bir şeyler yapsın, onu iyileştirsin, onu düzeltsin istiyorlar. Melekler bile özel emir kulları olarak her daim hizmetlerinde olmalı. Çağır hemen gelsinler… Taleplerini hemen yerine getirsinler… Oh ne güzel, gel keyfim gel!

Spiritüellik, yeterince anlaşılmayan her konu gibi istismara en açık alanlardan biridir.
Sözde spiritüel uzmanların(!) ekmek kapısıdır “kolay yol”cular.
Spiritüellik, geçmişimizle yüzleşip kucaklaşma sürecinde ter ve gözyaşı akıtmaksızın; kendimizi ve başkalarını affedebilmenin özgürleşme basamağından geçmeksizin; birtakım hap çözümler vadeden sözde “spiritüel” eğitimler alarak, beş dakikada çakralar auralar açılarak emek vermeden ulaşılabilen boyutumuz değildir. Bizi besleyen kaynağa açılan kabuğu kırmadığımız sürece açılan çakralar beş dakika sonra yine kapanır; genişleyen auralar beş dakika sonra yine daralır, aktive olan(!) DNA kodları yine aktivasyonunu yitirir.

Ne çok insan spiritüel gelişimin böylesine kolay ve kursa/uzmana ödenen para dışında bedelsiz
olduğunu sanıyor. Kolaycı zihinler çıkarcı zihinlerin kurbanı olur.

Nilgün


1 yorum:

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...