7 Temmuz 2015 Salı

BİZİ ÜZEN HER ŞEY ŞOKTUR


Bizi üzen her şey ŞOK'tur. Yani, bir SİLKELENME halidir. Daha ÜSTÜN bir TESİR'in, rahatlıkla bizim bünyemize girmesini sağlayacak bir olaydır. Bu büyük tesirler için şu söylenebilir: 

Bunlar, ÖĞRETİCİ, gerçekten geliştirici, tekamül ettirici, bizi, bulunduğumuz durumdan daha üst bir seviyeye çıkartacak, sıçrattıracak tesirlerdir. Aceba, bu yükselttici tesirler, niçin NORMAL bir süreç takip edip gelmezler? Bu tesirler, aslında normal bir süreç takip ederek de gelirler, ama insanların anlayışsızlığı, bir şeyi kavramakta ve onu UYGULAMAKTA gösterdiği TEMBELLİK ve ATALET, bütün bu yardımları hemen hemen hiçe indirmektedir. Halbuki, bir taraftan da, ZAMANA karşı hareket etmekte olan bir TEKAMÜL süreci vardır ki, buna göre, belli ETAP'larda, belli DEĞİŞİKLİKLER'in meydana gelmesi gerekmektedir. Belli zamanlarda, belli değişikliklerin, belli sıçramaların olması gerekir. YASA, bu şekilde kurulmuş, bu şekilde işlemektedir. Yani, TEKAMÜL YASASI'nın akışında, bu tarzda bir GİDİŞ vardır. Eğer, kendi İDRAKSİZLİK'leri, anlayışsızlıkları ve ataletleri yüzünden, belli etaplara, belli zamanda ulaşamıyorlarsa, onları biraz hareketlendirmek ve hızlarını arttırmayı sağlamak lazımdır.

İşte ŞOKLAR, bu sebeple yaşamakta olduğumuz, ULAŞTIRICI, hızlandırıcı TESİRLER'dir. Esasında bunların hiçbirini bir FELAKET olarak görmemek, onlardan, hızımızı arttırmak amacıyla YARARLANMAK gerekir.

Bir örnekle açıklamam gerekirse; tekamül sürecinin belli bir kilometreye çıkabilmesi için, motorun devrinin ikibin olması gerekir. Eğer devir, bunun altına düşerse randıman vermez. O halde, motorun devrini yükseltmemiz için ne yapmamız lazım? Ayar yeri varsa, ayarı yükseltmek, daha fazla enerji kazanmasını sağlamak tarzında, dönen çarkı en rantabl şekilde, UMUMİ AHENGE uygun hale getirmek lazımdır. Zaten, ataletin en kusurlu tarafı, umumi ahenge uyamamasıdır. Sistemi, ya çalışır hale getirirler, ya temizlerler, ya da ortadan kaldırırlar. Tamamen kangren olmuş yerlerin yavaş yavaş ortadan kaldırılmasını, bir motorun çalışmayan bazı parçalarının değiştirilmesi gibi düşünebilirsiniz. Ve işte şu anda, bütün insanlığın yaşamakta olduğu DOĞAL AFETLER meselesinin metapsişik açıklaması da budur.

ERGÜN ARIKDAL Pozitif Yaşam-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...