Aşamaları fotoğraflamayı unuttum ama anlatırsam kolaylıkla kavrayacağınızı düşünüyorum. Çok basit çünkü..
Önce bir çay bardağını yarısına kadar su ile dolduruyoruz, içine saplarını kısalttığımız maydanozu koyuyoruz.
Kavanozun kapağına bardağı koyuyor ve üzerine kavanozu kapatıp çevirerek kapatıyoruz. Bu şekilde aşağı yukarı 1- 1,5 ay duruyormuş.
Ben o kadar bekletmedim ama bir kaç gün içinde bozulmadan tüketmek çok rahat oldu..
*Bu arada maydanozları yıkamadan koydum. Kullanacağım zaman yıkıyorum.
Ben Maydanozları yeşil ve tazeyken, yıkayıp saplarını koparıyorum. Sonra buzluk poşetine doldurarak buzluğa atıyorum. Lazım oldukça çıkarıp kullanıyorum. Donduğu için buzlukta, biraz poşetin dışından ovalayınca öğütülmüş gibi oluyor. Bu sayede aylarca taze kokulu Maydonoza sahip olabilirsiniz.
YanıtlaSil