2 Haziran 2016 Perşembe

Meyveler gerçekten cildinizi güçlendirebilir ve sıkılaştırabilir mi?



Meyveler gerçekten cildinizi güçlendirebilir ve sıkılaştırabilir mi? Kesinlikle! Bu sizi şaşırtabilir, çünkü hepimiz birçok krem alıp paramızı daha sıkı ve sağlam bir vücuda sahip olmak için güzellik ürünlerine harcamaya alışığız.
Peki ya sonra? Bu yalnızca bu meyve listesinden meyve yemenin yeteceği anlamına mı geliyor? Aslında öyle değil. Gerçekte, dengeli beslenmeli ve hayatın tüm evrelerinde cildiniz için gereken kolajen ve besin maddelerini sağlayan tüm gıdaları daha çok yemelisiniz.
Siz yine de yüz kremlerinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak, etkilerini arttırmak için “cildinizi” içeriden beslemeniz gerekmektedir. İşte burada bu meyveler gün boyunca en iyi yardımcınız olarak devreye girerler.
1. Portakalda bulunan C vitamininin gücü
Hangi meyvenin içinde cildinizi güçlendiren C vitamininden en çok bulunur? Portakal. Portakal ayrıca sabahları bir bardak ılık limonlu su ile yenmeye de çok müsaittir. Bu sayede vücut toksinlerden arınır ve bol miktarda vitamin ve antioksidan almış olur.
Portakal ve limonda bulunan C vitamini aynı zamanda yaşlanmayı da önler. Bu sayede, vücut demir ve kalsiyumu daha iyi alabilir. Tek sorun, çözünür olmasıdır; yani C vitamini suda çözünür. Bu sebeple idrar yoluyla kaybolabilir ve biz de sürekli olarak yerine yenisini koymak durumunda kalırız.
C vitamini aynı zamanda hücrelerimizin DNAsına bakan ve bizi cildimizi buruşturan serbest radikallere karşı koruyan bir antioksidandır. Bu sayede yaşlanma işaretlerinin önlenmesine yardımcı olur ve aynı zamanda kolajenlerin sentezlenmesini hızlandırır.
Portakaldan hangi yollarla faydalanabiliriz?
1. Her gün balla portakal yiyin
Güne bir bardak ılık limonlu su içerek başlayabilirsiniz, ancak öğle yemeği için gün ortasında, kabukları soymuş, dilimlenmiş bir portakalı bal ile beraber tüketebilirsiniz.
2. Portakal kabuğundan yapılmış doğal tonik
Malzemeler
•3 portakalın kabuğu
•1 litre su
Hazırlanışı
•Bu tonik cildinizi güçlendirmek için idealdir, peki nasıl hazırlanır? Üç portakalın kabuğunu alıp bir litre su içinde kaynatın, en az 20 dakika iyice pişirin.
•Ardından, ocağın altını kapatın ve bir saat kadar bekleyin. Daha sonra içindekileri süzün ve bu tonik suyunu cam bir şişenin içine koyup buzdolabında bekletin.
•Bu taze portakal suyunu günde 3 defa, bir pamuk yardımıyla suratınıza uygulayın. Cildiniz temizlenir ve güçlenir. Tüm gün boyunca cildinizin üzerinde de bırakabilirsiniz, durulamaya gerek yok. Ayrıca kalçalar veya karın gibi, vücudunuzun derisini güçlendirmek istediğiniz her türlü bölgesine de uygulayabilirsiniz.
2. Üzüm, kiraz ve avokadodan asetilsalisilik asit (aspirin)
Bu tür asetilsalisilik asit yönünden zengin meyveleri düzenli olarak yemeye alışıksanız, cildinizin yavaş yavaş ne kadar güzelleştiğini de fark edeceksiniz. Bu meyveleri doğal formunda ya da sularını sıkıp yiyebilir veya ev yapımı kremleri kullanarak da özelliklerinden faydalanabilirsiniz.
Peki içinde en fazla asetilsalisilik asit bulunan meyveler nelerdir? Aşağıdakileri günlük beslenmenize her zaman dahil etmek için mutlaka bir yere not edin:
•Avokado
•Kırmızı üzüm (içlerinde daha çok tannin bulunur, bu sebeple cildinize yardımcı olan daha çok antioksidan içerirler)
•Kiraz
•Mandalina
Asetilsalisilik asit yönünden zengin gıdalardan en çok faydayı nasıl sağlarım?
avokado
•Kahvaltıda kırmızı üzüm yiyin, kabuklarını asla soymayın. Asıl faydaları kabuklarındadır.
•Her fırsatta ve mevsimlerinde bol bol kiraz yiyin. Her gün öğle yemeğinden sonra günde yalnızca 10 tane yemek de yeterlidir. Cildinizi güçlendirmenin yanı sıra, eklem yangısının tedavisine de yardımcı olurlar.
•Mandalina suyunu gün ortasında içmek en idealidir. Taze sıkılmış olarak için.
•Avokado cilde çok iyi gelir. Ancak kalori endeksleri yüksek olduğundan, en iyisi her gün bir yarım avokado yemektir. Ayrıca, blogumuzda da sık sık yer verdiğimiz gibi, cildinizi sıkılaştırmak için avokadodan kendinize yüz maskeleri hazırlayabilirsiniz.
3. Kolajen stimülantları çilek ve karpuz
Kolajen yalnızca hayvansal kaynaklardan elde edilebilen bir proteindir. Ancak, vücudumuza kolajeni üretmesi ve sentezini teşvik etmesi için yardımcı olan birçok gıda bulunur. Kırmızı ya da beyaz et yiyebilirsiniz veya kendinize jelatin ile tatlı yapabilirsiniz. Yüksek antioksidan, su ve vitamin içerikleri sayesinde cildinizi sıkılaştıracak şu iki meyveden de faydalanabilirsiniz.
•Karpuz
•Çilek
Karpuz ve çileğin faydalarından nasıl yararlanabilirsiniz?
karpuz-greyfurt
•Çilek ve karpuzun mevsimi geldiğinde, bu meyveleri doğal formlarında ya da lezzetli smoothielerin içinde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bu meyveler, kolajen üretiminin aracılığını üstlenirler ve ayrıca yüksek su yüzdelikleri sayesinde cildinizin nemlenmesine yardımcı olurlar. Mümkün olduğunca sıklıkla tüketmeye çalışın.
kaynak: sağlığa bir adım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...