2 Mart 2018 Cuma

Herkes İkinci Şansı Hak Etmez!

Her zaman hayat felsefem olmuştur. "Allah birini sizden uzaklaştırdıysa peşinden koşmayın!"
Birisi bile isteye sizi incittiyse bu potansiyel onda var demektir. Emin olun yine yapacaktır.
Herkes ikinci bir şansı hak eder derler ama bence bu herkes için geçerli değil. Eğer bir kişi sizi aldatmışsa bu onun suçudur. Eğer o kişi sizi pek çok kez aldatmışsa bu artık sizin suçunuzdur. Orada gerçekten alınmamış bir ders var demektir.
Ayrıca frekans olarakta değiştiyse insanlar birbirlerinin kişisel alanından çıkar. Bu duygusal soğukluk anlamında bir uzaklaşmadır.
Frekans kitabında Penney Peirce; "iki benzer şekilde titreşen kişisel alan birleşip bir ilişki yarattığı gibi ilişkiler değişir ve birinin kişisel alanındaki titreşimi değiştiğinde de sıklıkla biter. Eğer alanınızın titreşimi bir ruhsal çöküntü durumun sonrasında olabileceği gibi değişirse benzer bir çöküş yaşamamış bazı kişiler artık alanınızda barınamaz ve büyük ihtimalle yok olurlar. "Çok sıkıcılar" ya da " artık beni sevmiyorlar" gibi yorumlarla bu durumu söze dökeriz. Arkadaşlıklar biter ve bambaşka yerlerden yenileri doğar. Karmasal bir dönem bittiğinde bir kişinin kişisel alanın titreşimi ilişki formundaki ani değişimi yoğunlaştırarak anında değişir." der...
İnsanlar yaşları ilerledikçe çok arkadaşa sahip olmak değil az ama gerçek arkadaşlara sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyorlar.
Buddha' nın bir dostta olması gereken özellikleri anlattığı şu yazı çok hoşuma gitti:
1-Her zaman yardımınıza koşabilecek kişi şu 4 özelliğiyle hemen tanınır. Siz savunmasız kaldığınızda sizi korur, size sığınak olur, bir şeye ihtiyacınız olduğunda daha fazlasını verebilmek için elinden geleni yapar ve karşılık beklemez.
2-Hayatınızda kalıcı olabilecek arkadaşlar şu 4 özelliğiyle tanınır: size sırlarını anlatır, anlattıklarınızı kendi sırrı gibi saklar, her zaman sizin yanınızdadır ve fedakarlık yapmaktan kaçınmaz.
3-Size yol gösterebilecek nitelikte bir dost şu 4 özelliğiyle tanımlanır: yanlış yapmamanız için sizi uyarır, yaşamınıza katkı sağlayacak davranışlarda bulunmanız için size rehberlik eder, bilmeniz gereken her şeyi söyler, her koşulda size destek olur.
4-Şefkatli bir arkadaş şu 4 özelliğiyle tanımlanır: Talihsizlik yaşadığınızda sizinle birlikte üzülür, başarılarınız için sevinir, diğerlerinin sizin hakkınızda kötü şeyler söylemesine izin vermez, sizin iyi yönlerinizi diğer tüm insanlarla paylaşır.

Sevgiler tüüm kalbimden:)
Nur Demir

Yazınınorjinali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...