3 Nisan 2018 Salı

SALI GÜNÜN YORUMU ve DUASI


Salı MARS günüdür. Astrolojide iki kötücül gezegenden biri olarak bilinir. Salı günleri, pazartesi rehavetini üzerimizden attığımız gündür, artık harekete geçme zamanıdır. Hedeflere ulaşmak için çaba sarf edilen, cesaret gerektiren işlere soyunmak, risk almak için ideal bir gündür.
Fiziksel cesaret, atak, girişim, enerji, hareket gerektiren işler içinde uygundur. Kaza riski yüksek olduğundan dolayı özellikle araba kullanırken fazladan dikkatli olmakta yarar vardır.
Mars günü anlaşma yapmak için uygun bir gün değildir, anlaşmalar çabuk bozulur. Önemli toplantıları bugüne denk düşürmemekte yarar var. Mars etkisi nedeniyle; üstünlük kurmak, dişçiye gitmek, ameliyat olmak için uygundur. Keza spor yapmak, koşmak, vücudu harekete geçirici eylemler için de çok uygundur.

Salı günü duası:
Bismillahirrahmanirrahim
Elhamdülillâhi Rabbi’l-‘âlemîn. Hamden kesîran lâ yenbeğî liğayri kerami vechihî ve ‘ızzi celalihî haleka’l-halka bi-kudratihi vesta’bede’l-erbâbe bi-‘ızzetihî fehada’ati’l-elsünü bi-mehâmidihî ve haşe’ati’l-esvâti ve ‘aneti’l-vücûhü liheybetih.
Allahümme inneke te’lemü hemme’l-enfüsi ve’s-serrâi ve mühayyebâti’l-kulûbi ve hâinete’l-e’yüni ve ma tuhfî’s-sudûru feneccinî min külli kerbin ente ğıyâsü külli mekrûbin vekşif ‘annî’d-durra fekad vesı’te külle şey’in rahmeten ve ‘ılmen bi-rahmetike yâ erhame’r-râhımîn. Ve salevâtühû ‘alâ nebiyyin Muhammedin ve âlihî ecma’în.
Allahümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halektenî ve ene ‘abdüke ve ene ‘alâ ‘ahdike ve va’dike ma’stata’tü e’ûzü bike min şerri ma sana’tü ebûü leke bi-ni’metike ‘aleyye ve ebûü bi-zenbî fağfirlî fe innehü lâ yağfiru’z-zünûbe illâ ente.

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
Sayısız hamd, yüce ve üstün olan, kendisinden başkasına hamd layık olmayan âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. O bütün varlıkları kudretiyle yarattı, izzetiyle bütün efendileri kendine kul eyledi, diller O’nun övgüsüyle yumuşadı, heybetinden sesler kısıldı ve yüzler O’na boyun eğdi.
Allah’ım! Sen nefislerin niyetini ve sırlarını, kalplerin ulaşamadıklarını, gözlerin hain bakışlarını ve sinede saklı tutulanları bilirsin. Beni her türlü sıkıntıdan kurtar. Sen her darda kalanın yardımcısısın. Benden zararı def et. Senin rahmetin ve ilmin her şeyi kuşatmıştır.
Rahmetinle muamele et, ey merhametlilerin en merhametlisi! Allah’ın rahmeti, Nebi Muhammed (asm) ve ailesinin hepsinin üzerine olsun.
Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Beni sen yarattın. Ben senin kulunum. Gücümün yettiği kadar seninle olan ahdime ve sana verdiğim söze sadığım. Yaptığım hataların şerrinden sana sığınırım. Benim üzerimdeki nimetlerini anıyorum ve günahımı da itiraf ediyorum. Beni bağışla. Biliyorum ki günahları ancak sen bağışlarsın.

Not: Dua, Mehmed Zahid Kotku hazretlerinin Evrad-ı Şerif kitabından


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...